Header

Crematie

Cremeren of begraven? Op de meeste gemeentelijke, kerkelijke en natuurbegraafplaatsen kan de urn met de as bijgezet worden in een familiegraf. Bovendien is op de meeste begraafplaatsen vaak een gedeelte vrijgemaakt voor een urnengraf, het plaatsen van een urn in een columbarium of is er een speciale plek om de as te verstrooien. Het is wettelijk geregeld dat de as pas een maand na de crematiedatum een definitieve bestemming mag krijgen.

Persoonlijk gedenkteken

Natuursteen, zoals graniet, marmer en hardsteen wordt vaak voor een urnenmonument gebruikt. Er is een grote keuze aan urnen, van klein tot groot, gemaakt van diverse materialen in diverse vormen en kleuren. De as kan ook meegenomen worden naar huis of in gedeeltes verwerkt worden in assieraden; in een ring, armband of medaillon. Zo kan de as verdeeld worden als herinnering voor diverse bestemmingen voor de nabestaanden.

Mogelijkheden en voorwaarden

Derksen Uitvaartzorg informeert u graag over de mogelijkheden, de regels en de voorwaarden rondom cremeren en begraven. Zij weten uit ervaring hoe betekenisvol een blijvende herinnering kan zijn. Een gesprek kan u bovendien inspireren om een zo persoonlijk mogelijk herdenkingsmonument te (laten) maken, ook als het gaat om kinderen. Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een persoonlijk gesprek?

_MG_2567