Header

Begrafenis

Begraven of cremeren? Er zijn gemeentelijke, kerkelijke en natuurbegraafplaatsen. Op een natuurbegraafplaats moeten alle materialen biologisch afbreekbaar zijn en er is geen grafrusttermijn aan verbonden. Een wettelijke grafrusttermijn geldt wel voor een algemeen graf of een koopgraf. De grafrusttermijn is wettelijk tien jaar en kan daarna verlengd worden. Meestal wordt een termijn van 25 jaar gereserveerd.

Persoonlijk gedenkteken

Natuursteen, zoals graniet, marmer en hardsteen wordt vaak voor een grafmonument gebruikt. Maar ook glas, brons, hout wordt verwerkt in de steeds persoonlijker wordende monumenten. Foto’s, tekst of afbeeldingen kunnen opgenomen worden in een eigen gedenkteken. Wel zijn er wettelijke regels en beperkingen aan de afmeting van het monument.

Mogelijkheden en voorwaarden

Derksen Uitvaartzorg informeert u graag over de mogelijkheden, de regels en de voorwaarden rondom begraven en cremeren. Zij weten uit ervaring hoe betekenisvol een blijvende herinnering kan zijn. Een gesprek kan u bovendien inspireren om een zo uniek mogelijk herdenkingsmonument te (laten) maken, ook als het gaat om kinderen. Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een persoonlijk gesprek?

_MG_2562